od Antonína ze Slaného
Slova zmrzlináre:
Nepopsatelnou chuť zmrzliny jsem objevil při svých pracovních pobytech v zahraničí. Tou chutí jsem byl tak uchvácen, že jsem se začal učit od italských zmrzlinářských mistrů. Naši zmrzlinu vyrábím ručně podle svých vlastních receptů, ale často se vracím i ke starým italským recepturám, které mi pomáhají zdokonalovat mou vlastní výrobu. Jsem absolventem nejvyšší školy pro zmrzlináře Carpigiani Gelato University v Boloni. Mými učiteli byli a jsou Donato Pra Floriani, Mauricio Paci, Giacomo Schiavon a Giuseppe Scaringella. Každým rokem se na univerzitu vracím načerpat novou inspiraci a podělit se o své nově získané zkušenosti z vlastní výroby. V roce 2012 jsem začal spolupracovat s Výzkumným ústavem mlékárenským na výrobě zmrzliny co nejčistší cestou. Vím, že se dá dělat zmrzlina bez lepku, bez zdraví škodlivých emulgátorů a bez různých alergenů. Mezi mé poslední zajímavé a svým způsobem zvláštní zmrzliny patří zmrzlina kozí a zmrzlina ovčí. Hlavním krédem pro mě je dělat zmrzlinu z přírodních surovin - do ovocné patří ovoce, do čokoládové patří čokoláda, do oříškové patří ořechy atd. Pro mě je důležité, aby zmrzlina byla jemná a lahodná, prostě taková, jakou jsem poprvé ochutnal při svých cestách v Itálii.
Ukázka našich zmrzlin.
Partneři:
www.diskotaceni.cz
www.bellis-kvetiny.cz
www.kvetiny-carodejka.cz
www.ak49.cz
Antonín Pudil